Archief

LTC Naaldwijk verwacht eind dit jaar tennishal

Voorzitter Henk Salome van tennisvereniging LTC Naaldwijk verwacht dat de club aan het einde van dit jaar over een tennishal kan beschikken waar leden ook in de winter terecht kunnen. Dat heeft de preses woensdag laten weten. Op 24 april hoopt het bestuur tijdens een algemene ledenvergadering mandaat te krijgen van de leden om de plannen te kunnen uitvoeren.

De club wil geen permanente indoorbaan, maar kiest voor een Veldeman-hal. Dat is een hal waarvan de zijwanden verwijderbaar zijn. "Zo hebben de leden in de zomer gewoon het gevoel alsof ze buiten spelen en kan men in de winter lekker binnen tennissen," vertelt Salome. Naast deze kwaliteitsimpuls gaat de club er ook in de breedte op vooruit. "We gaan van elf naar dertien banen. Over vier van die banen zal de hal worden gebouwd."

Als de leden op 24 april goedkeuring geven aan de uitvoering van de plannen, komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid. De club heeft namelijk vijftien jaar moeten wachten op een vergunning en ook wat betreft de financiën verliep het project volgens Salome alles behalve vlekkeloos. "De gemeente heeft financieel geen enkele vorm van bijdrage geleverd. Er heerst daarover nogal wat onbegrip bij de leden. Zij vragen zich bijvoorbeeld af, waarom voetbalvereniging KMD in Wateringen wel 2,1 miljoen euro krijgt voor uitbreiding, terwijl wij alles uit eigen middelen moeten financieren," vervolgt Salome.

De vereniging heeft in totaal 1 miljoen euro nodig voor de totale investering. Een groot gedeelte is al binnen. Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum op 15 september hoopt de club de laatste financiële middelen binnen te halen.