Archief

Waterweg-gemeenten pakken werkloosheid aan

De Waterweggemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen starten een gezamenlijk project waarmee ze dit jaar 400 en volgend jaar 800 mensen aan een baan willen helpen. In het project 'Baanbrekend' werken bemiddelaars van uitzendorganisatie Randstad en klantmanagers van de drie gemeenten in een team samen om werkzoekenden aan de slag te krijgen.

Werkzoekenden die recentelijk hun baan hebben verloren, worden door Randstad direct bemiddeld naar openstaande vacatures. Deze mensen krijgen een contract voor minimaal zes maanden aangeboden. Hiermee wordt voorkomen, dat de aanvraagprocedure voor een uitkering wordt gestart.

Voor de mensen die niet direct kunnen worden begeleid naar werk, bestaat de mogelijkheid om een overeenkomst te sluiten waarbij ze worden gedetacheerd bij een reguliere werkgever. De werkgever betaalt voor deze mensen een inleenvergoeding en ze moeten een duidelijke intentie hebben om de werkzoekenden na afloop van de detachering in dienst te nemen.

Eerder is dit concept al toegepast in de Drechtsteden. De resultaten hiervan zijn volgens de gemeenten zodanig positief dat ook Schiedam, Vlaardingen en Maassluis het project willen inzetten in de bestrijding van de werkloosheid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen