Archief

Marktopstelling in twee weken definitief

In twee stappen moet er een definitieve oplossing komen voor de opstelling van de 's-Gravenzandse weekmarkt, waarbij de horecaondernemers de beloofde terrassen kunnen hebben. Dat werd dinsdagavond in de gemeenteraad toegezegd door wethouder Duijvestijn.

Afgelopen vrijdag ontstond er in alle vroegte op het Marktplein een chaos, toen er voor het eerst volgens de nieuwe opstelling zou worden gewerkt. Er waren weliswaar eind vorig jaar twee proefopstellingen geweest, maar daarbij was er geen rekening mee gehouden, dat sommige marktkramen in de praktijk verkoopwagens zijn en dat daarvan nog kleppen opengezet moeten kunnen worden. Vrijdag raakten die in de knel met lantaarnpalen en bomen.

Er kwam dus niets terecht van het beoogde 'horecaplein', tot grote ontstemming van de caféhouders. Komende vrijdag zal wel alvast het terras bij eetcafé De Witte gerealiseerd kunnen worden en volgende week ook de andere.

De nieuwe oplossing is, dat de markt niet meer in een vierkant wordt opgesteld, maar in een 8-vorm. In deze flexibeler vorm kan een uitbreiding aan de kant van de Koningswerf en de Rabobank worden gerealiseerd.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen