Archief

Laan 1940-1945 mogelijk rechtdoor naar veerpont

De gemeente Maassluis gaat kijken of het mogelijk is om Laan 1940-1945 door te trekken naar het punt waar de veerpont aanmeert. Dit is de uitkomst van een door de PvdA-fractie ingediende amendement, dat unaniem werd aangenomen tijdens het debat over de structuurvisie 2012-2025. In die visie worden hoofdlijnen van toekomstige ontwikkelingen in de stad vastgelegd.

Nu maakt de Laan 1940-1945, gezien vanaf Maasland, voor station Maassluis een bocht naar rechts richting de haven. Verderop kunnen de weggebruikers over het spoor richting de pont. Als de weg doorgetrokken zou worden over de spoorweg, betekent dit dat automobilisten vanaf de A20 aan een stuk rechtdoor kunnen rijden en niet via de haven hoeven. Hiermee wordt tevens het kruispunt Havenplein, volgens de structuurvisie het punt waar de meeste slachtofferongevallen plaats vinden, ontlast.



Het is overigens wel de vraag, of het doortrekken van de weg noodzakelijk is als besloten wordt de Blankenburgtunnel aan te leggen. Daarmee zou voor het autoverkeer de veerpont nagenoeg overbodig worden.