Archief

Hoekse 'bunkerboef' vrijgesproken

De 47-jarige zogenoemde 'bunkerboef' uit Hoek van Holland lijkt helemaal geen boef te zijn geweest. Uit het politie-onderzoek is niet naar voren gekomen, dat hij kwade bedoelingen had. De man zocht 'rust en ruimte', zo liet hij de recherche weten, aldus het Algemeen Dagblad.

De politierechter in Rotterdam heeft de man inmiddels vrijuit laten gaan, omdat niet bewezen is, dat hij schuldig is aan diefstal van hekken die afkomstig waren van het complex van voetbalclub HVC '10. Deze hekdelen werden benut als schotten bij de entree van een bunker in het Roomse Duin.

Het Openbaar Ministerie wilde ook poging tot zware mishandeling ten laste leggen voor het plaatsen van boobytraps, maar hier was volgens de rechter onvoldoende bewijs voor.

In 2009 kwam de zaak gedeeltelijk aan het licht. Toen ontdekte een groepje jongeren een eerste uitgegraven bunker. Zij vertelden hun vondst aan de politie, die de zaak sindsdien in het oog hield. Na de ontdekking van de eerste bleek er tot ieders verrassing een kleine 20 meter verderop een nieuwe bunker te zijn uitgegraven.