Archief

Geen gedwongen ontslagen bij Dukdalf

Bij de Dukdalf in Maassluis zullen volgens de gemeente geen gedwongen ontslagen vallen, ondanks de invoering van een nieuwe wet begin 2013. Wel zal het aantal medewerkers op de sociale werkplaats, wat nu nog ligt op 250, in een periode van twintig jaar geleidelijk dalen naar ongeveer 83. Bij de ambtenaren die nu bij Dukdalf werken verdwijnen uiteindelijk vijf voltijdbanen.

De gemeente ziet zich genoodzaakt om op Dukdalf te bezuinigen omdat het kabinet per 1 januari a.s. de Wet werken naar vermogen wil invoeren. Voor mensen die volgens het kabinet met begeleiding bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen, is hierdoor geen plek meer bij een sociale werkvoorziening.



Wethouder Kromdijk benadrukt dat het gaat om een afgedwongen verandering, opgelegd door het Rijk. "Het is prima om iedereen zoveel mogelijk te begeleiden naar werk waarin ze hun talenten het best kunnen laten zien. Er is niets mis met dat principe, maar dan moet je de financiële randvoorwaarden wel zo beschikbaar stellen, dat dit mogelijk gemaakt kan worden", aldus Kromdijk.



Een concreet effect van de bezuinigingen is de opheffing per 1 januari a.s. van de zogeheten moffelstraat, waar onder meer campingmeubelen en traphekjes een poedercoating krijgen. Verder worden diverse productie-afdelingen samengevoegd. Dit betekent overigens niet dat Dukdalf stopt met het maken van campingmeubelen. Het bedrijf gaat hiervoor een nieuw contract sluiten met een externe partner.

Categorieen:
Maassluis Algemeen