Archief

Lely wil meest duurzame gebouw van Europa

In de Dijkpolder in Maassluis begint de Lely Groep op vrijdag 27 april met de bouw van wat het meest duurzame industriële gebouw van Europa moet worden. Deze nieuwe internationale hoofdvestiging brengt de kantoor- en productiemedewerkers van de vestigingen in Maassluis onder één dak.

Het bestaande gebouw voor de productie van machines voor ruwvoederwinning aan de Weverskade voldoet nog uitstekend en wordt daarom gekoppeld aan de nieuwbouw. Daarnaast keert de productie van

melkrobots, stalproducten en voerapparatuur terug in Maassluis. In 2008 moest Lely deze activiteiten naar Rotterdam verhuizen vanwege de enorm gestegen vraag en het ruimtegebrek op de oude locatie.

De hoofdkleur van het gebouw, dat goed zichtbaar is vanaf rijksweg A20, wordt wit, afgewisseld met grijs/antraciet. De buitenruimte wordt ingericht als een boerenerf, compleet met gras en een weg daartussendoor, een verwijzing naar het erfpad. Verder zullen de bestaande polderbomen, die ook aan de overkant van de snelweg staan, het beeld bepalen. Nagenoeg alle medewerkers hebben uitzicht op het groene Midden-Delfland.

Het terreinoppervlak van de nieuwbouw bedraagt 7,5 hectare. De oplevering van het complex wordt in juni 2013 verwacht. De totale bouwsom bedraagt ruim veertig miljoen euro.

Lely levert een groot assortiment producten en diensten aan de agrarische sector, is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.600 mensen. De jaaromzet bedraagt circa 500 miljoen euro.