Archief

Zaterdagvoetbal: Naaldwijk kampioen na penalty in slotseconde

Derde klasse B

V.v. Naalwijk is zaterdag op het nippertje kampioen geworden. Lang was het in de wedstrijd tegen Die Haghe 1-1 en waren de kampioensfeesten in gedachten al een weekje opgeschoven. Maar in de extra tijd kreeg Naaldwijk een zeer belangrijke penalty mee. Het werd Tim Kardol die het kampioensdoelpunt keurig in de rechterhoek van het doel schoot. Het is dus de zaterdagafdeling van Naaldwijk die het allereerste Westlandse kampioensfeestje mag vieren.

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis behaalde een knappe overwinning op RVVH: 2-1. Op eigen veld aan de Lavendelstraat ontbrandde het duel pas na rust. Alle drie doelpunten vielen in het tweede bedrijf. Excelsior Maassluis staat vijfde op de ranglijst en kan het seizoen rustig uitvoetballen.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande leed op eigen veld een 2-1 nederlaag tegen Nootdorp . De fusieclub kan geen aanspraak meer maken op nacompetitie voor promotie. FC 's-Gravenzande moet nog wel met een schuin oog naar beneden kijken om buiten het bereik van de befaamde elfde plaats te blijven.

Tweede klasse C

In strijd om het kampioenschap liet HVC'10 twee dure punten liggen in het uitduel tegen Zevenhoven. De achterstand op koploper DSVP bedraagt met nog drie wedstrijden te spelen vier punten. De fusieclub kan alleen nacompetitie om promotie spelen als het tweede wordt en de kampioen wint de derde periode.

Lyra is aan een opmars bezig om van de elfde en twaalfde plaats weg te komen. De Lierse ploeg won voor de tweede keer op rij met ruime cijfers en heeft nu vijf punten voorsprong op nummer elf Gouda en zeven punten op nummer twaalf RAS.

MVV'27 blijft in de problemen en moet de laatste drie wedstrijden alles geven om weg te blijven van de plaatsten elf en twaalf. De Maaslandse formatie kwam op eigen veld net te kort tegen laagvlieger Oegstgeest, dat bij een nederlaag gedegradeerd zou zijn. Oegstgeest won in Maasland met 3-2. MVV'27 staat nu tiende met één punt voorsprong op nummer elf Gouda en heeft drie punten meer dan nummer twaalf RAS.

Tweede klasse D

VDL sprokkelde in Maassluis weer puntje door subtopper Rozenburg op een doelpuntloos gelijkspel te houden. VDL staat tiende en heeft drie punten voorsprong op nummer elf PPSC en nummer twaalf Rhoon. Komende zaterdag speelt VDL uit bij PPSC.

Derde klasse B

Monster en sv Polanen wisten respectievelijk van Loosduinen en Leiden te winnen. In ieder geval speelt één Monsterse club nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Monster of sv Polanen neemt in ieder geval de vervangende periodetitel over van kampioen Naaldwijk. Het kan ook zo zijn dat beide ploegen nacompetitie spelen. Het mooiste scenario zou zijn dat sv Polanen de derde periodetitel pakt en Monster als nummer twee eindigt.

Het seizoen voor KMD is na deze speelronde afgesloten. Klein Maar Dapper verloor van SEV en kan geen prijs meer in de wacht slepen. Westlandia heeft komend weekend aan een overwinning genoeg om definitief veilig te zijn. De Naaldwijkers wonnen van LSVV'70 en hebben acht punten voorsprong op nummer elf Leiden.

Derde klasse C

Honselersdijk en Lombardijen geven elkaar geen duimbreed toe in de titelstrijd. Beide ploegen kwamen wederom tot winst. Honselersdijk versloeg op sportpark De Strijphorst Rijnmond HS. Lombardijen blijft op één punt koploper door winst op CION. Honselersdijk speelt als het tweede wordt in ieder geval nacompetitie om promotie. Het kan zelf de derde periode winnen.

Streekgenoot Maasdijk is aan een uitstekende inhaalrace bezig en heeft eveneens kans op het behalen van de derde periodetitel. Maasdijk won nipt van IJVV de Zwervers en staat nu achtste met zes punten voorsprong op nummer elf Zestienhoven.

MSV'71 speelde gelijk tegen VVOR en doet niet meer mee om plaatsing voor nacompetitie om promotie. Indien MSV'71 komend weekend een goed resultaat neer zetten dan is het veilig en kan het rustig het seizoen uitvoetballen.

Vierde klasse D

Verburch lijkt op weg naar deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De Poeldijkes kunnen de vervangende periodetitel van bijna kampioen Semper Altius ovenemen of kunnen de tweede perodetitel binnenhalen. De Poeldijkers wonnen van Marine en staan tweede op de ranglijst. In strijd om de periodetitel zijn naast Verburch ook andere kanshebbers.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - RVVH 2-1 (0-0)

Jesper Gudde, Niels Vonk

FC 's-Gravenzande - Nootdorp 1-2 (1-1)

Michiel van den Berg

MVV'27 - Oestgeest 2-3 (1-0)

Mark Akkerman, Milano Naarden

Valken'68 - Lyra 0-4 (0-2)

Yasin Ozkok, Bob Zwinkels (2), Robin van der Sar

Zevenhoven - HVC'10 1-1 (0-0)

Jeroen Rensen

VDL - Rozenburg 0-0 (0-0)

Polanen - Leiden 3-0 (1-0)

Romke van Velden (2), Sven de Jong

Die Haghe - Naaldwijk 1-2 (1-0)

Johand de Bloois, Tim Kardol (pen)

Loosduinen - Monster 0-6 (0-2)

Koos van Spronsen (3), Michael Jager (2), Richard van Trier

LSVV'70 - Westlandia 0-4 (0-1)

Brandon van den Berg (2, waarvan één penalty), Boyd Rijenberg, Bas Wesseling



SEV - KMD 1-0 (1-0)

Honselersijk - Rijnmond HS 3-0 (1-0)

Azzedine El Kahlifi, Mike Mast, Joost Zandvliet

Maasdijk - IJVV de Zwervers 2-0 (0-0)

Steven Olsthoorn, Silvio Vermeer

MSV'71 - VVOR 1-1 (0-1)

Jorge Gomes

Verburch - Marine 5-0 (1-0)

Melvin van der Zeijden, Bas Hogervorst (3), Sjoerd Onings