Archief

Korfbal: ONDO blijft koploper, ODO hekkensluiter

Eerste klasse F

De degradatiewedstrijd tussen Korbatjo en ODO is gewonnen door Korbatjo. Door de 14-10 nederlaag is ODO nu hekkensluiter in haar klasse met twee punten achterstand op Korbatjo. Het verschil met de veilige zesde plaats is vier punten. In de laatste vier wedstrijden moet het jonge ODO klassenbehoud zien te bewerkstelligen. De nummer acht degradeert en de nummer zeven speelt een promotie/degradatiewedstrijd.

Streekgenoot CKC Maassluis verloor van HKC. De kampioenskandidaat kwam in Maassluis met de strik vrij en won met 12-11. CKC Maassluis staat in de middenmoot en kan het seizoen vrijwel rustig uitspelen.

Tweede klasse G

ONDO is na de tiende speelronde weer de enige koploper en heeft één punt voorsprong op Korbis. In 's-Gravenzande versloeg de kampioenskandidaat Animo met 16-10. ONDO zag concurrent Korbis gelijk spelen tegen de nummer drie van de ranglijst RWA.

Tweede klasse H

In De Lier werd het nieuwe kunstgrasveld van Valto officieel geopend. Valto gaf de feestelijkheden een mooi tintje door Weidevogels tot figurant te degraderen: 21-8. Valto staat op een derde plaats.

Streekgenoot Dijkvogels profiteerde van de nederlaag van Weidevogels door zelf te winnen van hekkensluiter Sormvogels: 12-8. Door dit resultaat staat Dijkvogels boven de rode streep.

Ondanks het feit dat beide regioploegen boven de rode streep staan moeten beide ploegen uitkijken om niet onder deze streep te komen. De nummers zeven en acht degraderen. Valto staat vier punten voor op de nummer zeven. Dijkvogels heeft een veilige marge van twee punten.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen