Handbal: eerste punt voor DIOS in nacompetitie

Eredivisie, kampioenspoule

Quintus lijkt in de kampioenspoule voorlopig afgehaakt te zijn om het behalen van de vierde plaats van de nacompetitie. De eerste vier plaatsen geven recht op deelname aan de Beneluxliga. In Panningen verloor de Heulse ploeg van Eurotech/BEVO met 30-27. Bij Rust leidde BEVO al met 13-12. Door de nederlaag is Quintus gezakt naar de laatste plaats. De Heulse ploeg staat nu vier punten achter op BEVO dat op een vierde plaats staat.

DIOS behaalde het eerste punt in de nacompetitie om promotie naar de eredivisie. In de Hoornbloem in Den Hoorn speelde DIOS tegen DVC. Beide ploegen waren na twee wedstrijdronden nog puntloos. Het werd een boeiend duel voor de toeschouwers. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. DVC nam na de eerste 30 minuten de leiding met 9-10. Lang leken de bezoekers de zege op te eisen, echter vijf seconden voor tijd scoorde DIOS de verdiende gelijkmaker: 19-19. Carlo van Leeuwen scoorde vier keer en werd daarmee topscorer van zijn ploeg.

In sporthal De Trefkoele liet landskampioen MizuWaAi/Dalfsen Quintus kansloos in de eerste wedstrijd van de terugronde van de kampioenspoule. In Dalfsen eindigde het treffen tussen beide bekerfinalisten in een duidelijke 38-29 overwinning voor Dalfsen. Voor Quintus lijkt de vierde plaats het hoogst haalbare in dit toetje.