Archief

Handbal: dames B-jeugd Quintus wint NK

De dames B-jeugd van Quintus is Nederlands kampioen geworden. In Sporthallen Zuid in Amsterdam toonden de Heusle talenten zich het sterkst door Westfriesland/SEW in de finale te verslaan.

De titel kwam Quintus niet aanwaaien. De Heulse ploeg won in de voorronden van BEVO (24-11) en VZV (21-15), maar verloor van E&O (12-15). Tegen de latere finalist SEW werd gelijk gespeeld (15-15). In de halve finale speelde Quintus een ware thriller tegen VOC. Na de reguliere speeltijd was de stand 10-10, waarna de dames uit Kwintsheul de noodzakelijke strafworpen beter wisten te benutten.

In de finale opende Westfriesland/SEW sterk en leidde dan ook verdiend met 7-5 na de eerste helft. Na de pauze kwam een feller Quintus tevoorschijn, dit leidde tot de eerste Heulse voorsprong (8-7). Tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters bleef het spannend. Quintus hield het hoofd uiteindelijk koel en won met 12-10.

De heren B-jeugd van Quintus kon niet veel potten breken op dit kampioenschap. De Heulse ploeg eindigde uiteindelijk als zesde.

Categorieen:
Algemeen