Archief

Starters kunnen nu samen huizen bouwen

De gemeente Westland gaat jongeren nu daadwerkelijk de kans geven om samen eigen woningen te bouwen. Op de Woonbeurs in de Oude Kerk in Naaldwijk worden dezer dagen twee locaties naar voren geschoven: de Chrysantenstraat in Naaldwijk en de Verburghlaan in Poeldijk.

De gemeente geeft in haar stand in woord en beeld informatie over de formule CPO, voluit: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het begint ermee, dat de gemeente bij woningzoekenden peilt of zij interesse hebben in een eigen huis op een bepaalde locatie. Vervolgens vormen die gegadigden samen een vereniging, die de grond aankoopt en dan een architect inhuurt om de woningen te ontwerpen.

Deze formule zou een besparing van 15 procent op een normale koopprijs kunnen opleveren. Andere belangrijke aspecten zijn, dat de deelnemers individueel grote invloed kunnen uitoefenen op de indeling van hun huis en op de gebruikte materialen.

De gemeente heeft jonge woningzoekenden en omwonenden aangeschreven over de binnenkort te houden informatieavonden. Voor de locatie Chrysantenstraat is deze avond op woensdag 25 april in De Binnenhof aan de Van der Hoevenstraat in Naaldwijk, voor de locatie Verburghlaan op donderdag 26 april in De Leuningjes aan de Julianastraat in Poeldijk. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.