Archief

'Reizen met ov moet makkelijker'

De Westlandse gemeenteraad vindt dat het voor Westlanders makkelijker moet worden om te reizen met losse vervoersbewijzen. Op dit moment moeten inwoners een nieuw kaartje kopen, wanneer ze overstappen in een ander voertuig.

Vervoersbedrijven Veolia en HTM, beide actief in de regio Haaglanden, hanteren verschillende tarieven en reisvoorwaarden. Veolia verkoopt kaartjes voor een enkele reis, wat betekent dat er na overstap een nieuw kaartje moet worden gekocht. HTM verkoopt kaartjes waarmee een half uur mag worden gereisd.

De fracties redeneren dat dit problemen oplevert voor Westlanders die geen ov-chipkaart kunnen of willen gebruiken. Zij krijgen te maken met "een oerwoud van kaartjes en regels" en extra kosten. De fracties willen dat er één kaartje voor Haaglanden komt.

Om de zaak aan de kaak te stellen, dienen alle negen fracties tijdens de gemeenteraadsvergadering op 17 april een motie in. Als de motie wordt aangenomen, willen de fracties alle andere gemeenten in Haaglanden een verzoek sturen om actie te ondernemen, zodat het Algemeen Bestuur van Haaglanden een beslissing kan nemen.

Categorieen:
Westland Algemeen