Archief

Marktlui negeren nieuwe marktopstelling

Een deel van de marktkooplui op de 's-Gravenzandse weekmarkt negeert de opdracht van de gemeente om de markt anders op te stellen dan voorheen. De gemeente Westland heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er meer ruimte is voor terrassen rond het plein.

Het was de bedoeling van de gemeente Westland dat de nieuwe opstelling vanaf vrijdag zou worden gebruikt. Daarbij zouden de buitenste rijen bomen aan de oost- en zuidzijde van het plein als begrenzing van de markt gelden.

Volgens de marktkooplui is de nieuwe opstelling te krap. Sommige kramen kunnen niet op de nieuwe plek komen doordat er bomen in de weg staan. Anderen hebben last van elektriciteitsvoorzieningen. Vrijdagmorgen zetten diverse kooplui daarom gewoon hun kramen op de oude plek. De 's-Gravenzandse horeca is het zat en eist dat er deze week een oplossing komt.

Een woordvoerster van de gemeente geeft in een reactie aan dat er inderdaad knelpunten waren met de nieuwe marktopstelling. Dit ondanks dat er al eens is 'geoefend' met een proefopstelling. Gemeente en betrokkenen gaan zo snel mogelijk met elkaar in gesprek om samen tot een oplossing te komen.