Archief

Superloterij Excelsior Maassluis afgeblazen

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis ziet zich genoodzaakt haar Superloterij voorlopig stop te zetten. Dit omdat de club, na uitstel van de oorspronkelijke trekking, tegen wettelijke obstakels aanloopt.

Voor de loterij was vergunning aangevraagd voor een trekking in juni 2011. Omdat het aantal verkochte loten tegenviel, wilde Excelsior die trekking uitstellen naar november jl. Het desbetreffende verzoek werd echter door het Ministerie van Veiligheid en Justitie afgewezen, omdat dit in strijd zou zijn met de Wet op de kansspelen.

Wil Excelsior alsnog een loterij organiseren, dan zal een nieuwe vergunning moeten worden aangevraagd. Dat kan echter alleen als de kopers van de tot nu toe 750 verkochte loten hun geld hebben teruggekregen en hun lot hebben ingeleverd. Op welke wijze dit zou moeten gebeuren, is nog niet duidelijk. Het bestuur beraadt zich daarover.

Binnenkort informeert Excelsior alle kopers over de situatie. De club biedt op haar website alle betrokkenen verontschuldigingen aan.

De Superloterij is in het leven geroepen om met loten van 50 euro per stuk geld in te zamelen voor de renovatie van kleedkamers, kantine en tribune. Of, en zo ja wanneer, er een nieuwe loterij wordt georganiseerd, kan Excelsior nog niet zeggen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen