Archief

Maassluis maakt kennis met plan binnenstad

De binnenstad van Maassluis krijgt eind dit jaar een metamorfose en om de mensen alvast kennis te laten maken met de vernieuwingen, worden er vanaf mei proefstroken van de nieuwe bestrating en kademuur aangelegd. Deze proefstroken zullen voor het informatiecentrum van het herinrichtingproject aan de Noordvliet komen te liggen.

Naast herinrichting in delen van de Vlieten, Goudsteen, Markt, Bloemhof en Zuiddijk, worden ook de Fortegrachtbrug en het Elektrisch Gemaal aan de Zuiddijk gerestaureerd. Ter completering komt er een nieuwe voetbrug over de Zuidvliet en wordt een aantal monumentale panden aangelicht. Het streven is om de metamorfose in het najaar van 2012 te starten en eind 2013 af te ronden.

Om omwonenden, winkeliers en geïnteresseerden te informeren over de herinrichting worden er de komende tijd informatiebijeenkomsten gehouden. Deze bijeenkomsten zijn ingedeeld per gedeelte van de binnenstad, zodat voldoende aandacht kan worden besteed aan een specifieke toelichting.

Daarnaast wordt er op 12 juni van 17.00 tot 21.00 uur een algemene inloopavond gehouden voor iedereen. Kijk voor een volledig overzicht van inloopbijeenkomsten op www.binnenstadmaassluis.nl

Categorieen:
Maassluis Algemeen