Archief

Kans dat hoogwerker Maassluis toch weg moet

De kans bestaat dat de brandweer van Maassluis alsnog zijn hoogwerker verliest aan Vlaardingen, wanneer in het najaar een nieuwe materiaal-spreidingsplan voor Rijnmond wordt vastgesteld. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens een thema-avond van de gemeenteraad, waarvoor de Veiligheidsregio Rijnmond was uitgenodigd om de raad te informeren over de organisatie.

Vorig jaar wist de Maassluise brandweer de dans nog te ontspringen, waardoor de hoogwerker kon worden behouden. Volgens raadslid Kuiper van de PvdA maakte de discussie over de hoogwerker destijds veel los bij de vrijwilligers van de brandweer.



Olav Strotmann, districtscommandant Waterweg, weet dat het een moeilijke keuze is, ook voor de vrijwilligers. Hij wees er echter op, dat de brandweer er niet is voor de vrijwilligers maar voor de burgers en tevens de morele plicht heeft om verantwoord om te gaan met de financiën. Daarom moet de hoogwerker volgens Strotmann op die locatie komen te staan waar deze het meest tot zijn recht komt, ogeacht of dit nu in Maassluis of Vlaardingen is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen