Archief

Raad wil migrantenhuisvesting buiten kernen

De Westlandse gemeenteraad wil dat huisvesting voor arbeidsmigranten buiten de kernen wordt gerealiseerd. Dat is de voornaamste conclusie na de commissievergadering van dinsdag, waarin uitgebreid werd gesproken over de nota Tijdelijk wonen in de gemeente Westland.

De nota heeft betrekking op tijdelijke arbeidsmigranten, die voornamelijk uit Midden- en Oost-Europa komen. Wethouder Weverling zegt ervan uit te gaan, dat zo'n tachtig procent van hen tijdelijk in Westland verblijft. Daarom moet er voor deze groep op korte termijn gezorgd worden voor huisvesting met circa tweeduizend slaapplekken.

Een van de meest besproken onderwerpen gold de locaties voor tijdelijke huisvesting. Veel van de fracties gaven aan, dat stukken grond die al in het bezit zijn van de gemeente in aanmerking moeten komen. Er werd ook veelvuldig verwezen naar Hotel Westland, als succesvol voorbeeld van huisvesting voor arbeidsmigranten.

Andere onderwerpen die de revue passeerden, waren onder meer het belang van draagvlak onder inwoners en het belang van toezicht en handhaving. Alle opmerkingen worden gebundeld in een aanvullend document. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 17 april wordt het onderwerp opnieuw besproken.

Categorieen:
Westland Algemeen