Archief

Jack van der Ende eerste in Venray

Jack van der Ende is het autoraceseizoen succesvol begonnen. De autocoureur uit Poeldijk eindigde afgelopen weekeinde met zestig punten op de eerste plaats in het eindklassement van de Raceway Venray Paasraces in de BRL-klasse.

Van der Ende kwam in de eerste manche goed uit de startblokken. Al bij aanvang wist de Westlander een koppositie in de race te veroveren en deze liet hij niet meer los. In de tweede manche startte de autocoureur vanaf de pole-position en kwam hij wederom als eerste over de streep.

De finale verliep minder vlekkeloos voor Van der Ende. Eén van de titelfavorieten maakte weliswaar een zware crash, maar Van der Ende bleef in strijd om de koppositie met concurrent Barrie Maessen. Toch lukte het de Poeldijker wederom om als eerste over de finish te komen.

"Na de titel van vorig jaar heb ik nu gelijk alweer drie overwinningen gehaald. De laatste race was echter best wel spannend. Voor het publiek, maar ook voor mij. Maessen had in de bochten zijn auto al voorbij die van mij, maar ik zat in de ideale buitenlijn," liet Van der Ende na afloop los.

De Westlander zal over twee weken weer aan de start staan van de Supercar Challenge in de Belgische plaats Zolder.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen