Handbal: Quintus wint thriller en bereikt bekerfinale

Quintus heeft voor de tweede keer op rij de finale gehaald van de NHV beker. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg van Succes Schoonmaak/VOC, dat in de competitie drie keer gewonnen had van Quintus. Het was een bloedstollende wedstrijd waarin gestreden werd voor ieder punt getuige de twee verlengingen na de reguliere speeltijd. De Heulse ploeg won uiteindelijk met 37-35.

Quintus had halverwege de wedstrijd een voorsprong van twee doelpunten: 14-12. VOC wist in het tweede gedeelte langszij te komen: 27-27. Na de reguliere speeltijd werden twee verlengingen gespeeld. Na de eerste verlenging van twee keer vijf minuten was de stand wederom in evenwicht: 31-31. In de eerste helft van deze verlenging stond Quintus voor met 30-28. Na het eerste gedeelte van de tweede verlenging was de stand nog steeds in evenwicht: 34-34. In het tweede deel van de tweede verlenging wist de Heusle ploeg eindelijk het verschil te maken: 37-35.

Voor Quintus betekent het de zesde bekerfinale in de historie. Drie keer werd de beker gewonnen en twee keer ging de finale verloren.

In de finale is huidig landskampioen MizuWaAi/Dalfsen de tegenstander. In Den Haag bleek streekgenoot Hellas niet opgewassen tegen de huidige nummer één van Nederland: 21-37.