Archief

Eenrichtingsstraat bij Gantelplein

De verbindingsstraat tussen het Gantelplein en de Herenstraat in Wateringen wordt een eenrichtingsstraat. Dat blijkt uit een recent verkeersbesluit van de gemeente Westland. Gezien vanaf het parkeerterrein waar Albert Heijn en de Hema zijn gevestigd, is het voortaan alleen mogelijk om vanaf het plein naar de Herenstraat te rijden en niet andersom.

Door de toenemende verkeersdrukte in het gebied werden fietsers steeds vaker klem gereden door auto's die in twee richtingen door de smalle verbindingsweg reden. Ook komt de maatregel ten goede van bevoorradingsverkeer van de Albert Heijn en de Hema. Die leveranciers hoeven niet meer achteruit te manoeuvreren om via de Valkenlaan het Gantelplein te verlaten.

Overigens was de eenrichtingsmaatregel al tijdelijk ingevoerd tijdens de duur van de werkzaamheden in de buurt van de straat. Omdat de ervaringen hiermee goed waren, is de maatregel nu definitief. Er is hierover overleg geweest met AH en het is toegelicht aan de Wateringse Ondernemers Vereniging.