Archief

CDA wil inzicht in risico's woningcorporaties

De fractie van CDA in Maassluis vraagt aan het college van B en W of er in de stad woningcorporaties zijn die volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken behoren tot een risicogroep. Het ministerie heeft recentelijk informatie verschaft aan de Tweede Kamer, waaruit blijkt dat van de 148 corporaties die rentederivaten hebben, er 51 risico's lopen die vergelijkbaar zijn met die van woningcorporatie Vestia.

Volgens de fractie doet Vestia het in haar informatie voorkomen, dat er niets aan de hand is en dat het slechts boekhoudkundig is dat de banken onderpand wensen, omdat door speculatie de opbrengst van derivaten negatief kan uitpakken. De CDA-fractie is echter van mening dat de banken niet voor niets een onderpand vragen.

De fractie wil tevens weten of Maassluis als gemeente en de met Maassluis verbonden partijen waarin de gemeente een bestuurlijk en een financieel belang heeft, ook gebruik maken van de derivaten. Als dit zo is, vindt de fractie het wenselijk om hier inzicht in te krijgen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen