Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 blijft in titelrace na winst topper

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande behaalde op eigen veld een belangrijke overwinning op Alexandria'66. De 's-Gravenzanders wonnen met 2-1 en behouden daarmee aansluiting met de subtop en lopen tevens weg van de onderste regionen.

Tweede klasse C

In deze klasse is het spannend in de titelrace. HVC'10 blijft hierin meedoen. De Hoekse ploeg won de topper tegen Haaglandia met 2-1. HVC'10 heeft twee punten achterstand op koploper DSVP. De strijd om het ontlopen van de elfde en twaalfde plaats blijft eveneens spannend. Lyra hield een punt over aan het bezoek aan Gouda en sprokkelde in een slechte wedstrijd één belangrijk punt tegen Gouda, dat op een elfde plaats blijft staan. MVV'27 kon het niet bolwerken tegen DSVP. De koploper won in Pijnacker met 2-0 van de Maaslandse ploeg. MVV'27 heeft twee punten voorsprong op Gouda.

Tweede klasse D

VDL wist tegen hekkensluiter TOGR net verder te komen dan een 1-1- gelijkspel. VDL staat nog boven de elfde plaats, echter Pernis en Rhoon kunnen over VDL heen komen indien beide ploegen hun wedstrijd dit weekend weten te winnen.

Derde klasse B

Naaldwijk behaalde de 17de overwinning van het seizoen door Monster met 2-0 te verslaan. Monster wist als enige ploeg dit seizoen van Naaldwijk te winnen. Door deze overwinning kan Naaldwijk komende zaterdag kampioen worden in de wedstrijd tegen Die Haghe. Monster kan zich richten op de nacompetitie.

Sv Polanen walste over tegenstander Loosduinen heen. Op sportpark Polanen eindigde het duel in een 6-0 zege voor de thuisploeg. Sv Polanen blijft meedoen voor het bereiken van de nacompetitie.

De streekderby tussen Westlandia en KMD eindigde in een gelijkspel. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel in 3-3. KMD is op dit moment veilig en speelt in ieder geval komend seizoen in de derde klasse. Voor Westlandia breken nog vier spannende wedstrijddagen aan. De Naaldwijkers hebben op de nummers elf en twaalf wel een veilige marge van vijf punten.

Derde klasse C

Honselersdijk en Lombardijen hebben nog vier wedstrijddagen om te beslissen welke ploeg kampioen gaat worden. Lomardijen walste over MSV'71 heen en won in Maassluis met 6-1. Honselersdijk won van hekkensluiter VVK met 3-0. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van Lombardijen.

Maasdijk behaalde de derde overwinning op rij en klimt langzaam uit de gevarenzone hoewel het verschil met de nummer elf drie punten is in het voordeel van de Maasdijkse ploeg.

MSV'71 verloor ruim van Lombardijen en blijft in de middenmoot van deze klasse en heeft maar zes punten voorsprong op de nummer elf.

Vierde klasse D

De subtopper tussen Verburch en Ariston'80 eindigde in een gelijkspel. Aan de Arckelweg in Poeldijk eindigde het duel in 2-2. Verbruch blijft in de race voor de nacompetie.

Karakteristieken

FC 's-Gravenzande - Alexandria '66 2-1 (2-1)

Michiel van den Berg, Rashidi Gilkes

Lyra - Gouda 0-0

DSVP - MVV '27 2-0 (0-0)

Haaglandia - HVC '10 2-3 (1-0)

Robin van Santen (2x) en Otmar van Deventer

TOGR - VDL 1-1 (0-0)

Rasit Kurus

sv Polanen - Loosduinen 6-0 (1-0)

Romke van Velden (2), Sven de Jong, Kees Hendriks, Bernando Bor, Jordy van Maanen

Naaldwijk - Monster 2-0 (1-0)

Naaldwijk: eigen doelpunt, Jeroen Immerzeel

Westlandia - KMD 3-3 (0-1)

Westlandia : Glenn van der Weerd, Lester Meijer en Bredan v/d Berg

KMD : Roy van Velden (2) en Thiemo Fidder

MSV '71 - Lombardijen 1-6 (0-2)

Jorge Gomes



Maasdijk - Victoria '04 1-0 (1-0)

Silvio Vermeer

Honselersdijk - VVK 3-0 (1-0)

Roy van Stekelenburg, Azzedine El Kahlifi en Robbie Brabander

Verburch - Ariston '80 2-2 (0-0)

Jos Kester (2)