Archief

Veel uitvallers in Knippenberg Memorial

(actueel per 14.23 uur) De zware weersomstandigheden op het strand langs de Noordzee eisen hun tol in de Jan Knippenberg Memorial. Van de 26 vrijdagavond in Naaldwijk gestarte deelnemers voldeden er slechts 10 aan de eis om uiterlijk 8.15 uur in IJmuiden te passeren, zo meldt hardloperssite UltraNed.org. Inmiddels zijn er nog maar 9 over.

WOS-collega Vincent Grimbergen meldt vanuit Callantsoog (met nog 16 km van de in totaal 161 km voor de boeg), dat de Belg Geert Stynen daar om circa 13.25 uur als eerste passeerde. Monsternaar Rut Zoutman, die in tweede positie loopt, passeerde een uur later bij Callantsoog.

De hardlopers zijn vrijdagavond om 22.00 uur van start gegaan op de baan van atletiekvereniging Olympus '70 in sportpark De Hoge Bomen om via Maassluis bij Hoek van Holland het strand op te gaan. Na 24,5 km, bij slag Beukel ('s-Gravenzande), waren er vier koplopers. Bij het Wassenaarse Slag (na 47 km) nog maar twee; Stynen en Zoutman.

UltraNed.org meldt, dat Zoutman niet eerder zulke slechte omstandigheden had meegemaakt. Met name tussen Noordwijk en Zandvoort was het strand "slap papperig".