Archief

Korfbal: koploper ONDO laat zich verrassen

Eerste klasse F

CKC Maassluis was de enige streekploeg die twee punten overhield aan de negende speelronde. CKC Maassluis won op eigen veld met 15-6 van Fiks en heeft door de zege aansluiting gevonden met de middenmoot.

ODO daarentegen leed de zesde nederlaag van de veldkorfbalcompetitie. In de thuiswedstrijd tegen SDO ging het tot aan de rust gelijk op (9-9). In de tweede helft kon ODO het tempo van SDK niet bijbenen en de koploper uit Kamerik won met 18-14. ODO blijft voorlaatste op de ranglijst met twee punten achterstand op een veilige zesde plaats.

Tweede klasse G

De strijd om het kampioenschap wordt met de week spannender. ONDO liet zich op eigen veld verrassen door middenmotor Pernix. In 's-Gravenzande eindigde het duel in 11-12 voor de bezoekers. ONDO heeft 13 punten evenals de nieuwe nummer twee Korbis. RWA volgt op één punt.

Tweede klasse H

Beide regioploegen moesten de punten afstaan aan de opponent. Valto deed KCR wankelen. De koploper wist op eigen veld uiteindelijk met 11-10 te winnen van de Lierse ploeg.

Dijkvogels boog diep voor Swift uit Middelburg. In Maasdijk werd het 16-5 voor de Middelburgers die in de zaal kampioen werden in de tweede klasse.

De strijd om de zevende plaats te ontlopen gaat tussen vijf ploegen waaronder Valto (acht punten) en Dijkvogels zes punten). Nummer drie ONDO (M) heeft negen punten en nummer zeven ACKC heeft zes punten.