Archief

Elbe beschikt weer over kolossale beting

Zeesleper de Elbe in Maassluis beschikt sinds zaterdag weer over een kolossale sleepconstructie, een zogeheten beting. Deze beting is voor de vrijwilligers die het schip restaureren een cruciaal onderdeel in de uiterlijke restauratie. Tevens is hiermee de nagestreefde erkenning als officieel varend monument een stap dichterbij gekomen.



De 7,5 meter lange beting, met een gewicht van ruim 6.500 kilo, is vervaardigd door de bedrijfsschool van scheepswerf Keppel Verolme in de Botlek. De beting werd op een dieplader naar Maassluis gebracht, waarna deze met behulp van een mobiele kraan op de Elbe werd geplaatst.



Volgens de stichting achter de Elbe verloopt de restauratie van het schip voorspoedig. Het schip is zelfs al technisch gezien gereed om te varen. Er zijn echter nog diverse uitgebreide tests nodig, waarna de zeesleper op zaterdag 12 mei de Vaardag Sleepboothaven Maassluis zal openen met een vaartocht over de Nieuwe Waterweg.

In september neemt de Elbe bovendien deel aan de Wereldhavendagen in Rotterdam. Naar verwachting zal het mogelijk zijn om in 2013 ook met passagiers te varen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen