Archief

'Reactie Vlugtenburg slaat nergens op'

De reactie van de eigenaren van camping Vlugtenburg op de schriftelijke vragen die door LPF-Westland bij het college van B en W zijn ingediend, gaan geheel voorbij aan de kern van de zaak. Dat stelt raadslid Cobie Gardien van LPF-Westland, die bedoelde vragen heeft opgesteld.

In een reactie bestreed mede-eigenaar Wilfred van Luijk eerder deze week, dat de aldaar gehuisveste arbeidsmigranten voor aanmerkelijke overlast zouden zorgen. Maar daar gaat het volgens Gardien helemaal niet om. "De context van de vragen de LPF is een zaak waar een gemeenteraadslid of fractie voor hoort te staan: namelijk dat burgers binnen de daarvoor gestelde termijn een fatsoenlijk antwoord op hun vragen krijgen."

Gardien wijst er op, dat het geldende bestemmingsplan bewoning van arbeidsmigranten op campings en recreatieterreinen niet toestaat. En ook in de door de gemeenteraad vastgestelde nota 'Tijdelijk wonen in Westland' is het in beginsel niet toegestaan.

"Als mensen daarop de gemeente verzoeken om de door haar zelf vastgestelde regels te handhaven, wat medio 2011 is gedaan, geeft de gemeente niet thuis. Daar gaat het ons om", aldus het verontwaardigde LPF-raadslid.

Categorieen:
Westland Algemeen