Archief

Onduidelijkheid over viering 100.000e Westlander

Het is nog steeds onduidelijk of de gemeente Westland met een ceremonie zal stilstaan bij het passeren van de mijlpaal van de 100.000e inwoner. Oorspronkelijk was aangekondigd, dat dit in september jl. zou worden gevierd, maar er kraaide geen haan naar het uitblijven ervan.

Feitelijk werd de mijlpaal bereikt op donderdag 9 juni 2011. Omdat het aantal inwoners dagelijks fluctueert, was volgens de gemeente niet exact aan te geven wie precies voor het overschrijden van de grens heeft gezorgd. Daarom werd besloten een groep van vijftig mensen uit te nodigen voor het planten van een boom en het onthullen van een plaquette. Het zou daarbij gaan om de 25 inwoners die zich in 2004 als eersten hadden ingeschreven bij de toen ontstane fusiegemeente Westland plus de 25 inwoners met wie de 100.000-grens is bereikt.

Maar september ging voorbij en ook de volgende uitgelezen gelegenheid, Nationale Boomfeestdag op 21 maart jl., werd onbenut gepasseerd. De gemeente houdt vol, dat de viering van de 100.000 niet is geschrapt, maar tot het vaststellen van een datum is het tien maanden na dato nog niet gekomen.

Categorieen:
Westland Algemeen