Archief

Knippenberg Memorial onderweg

Geheel conform plan is vrijdagavond om 22.00 uur in Naaldwijk de tiende editie van de Jan Knippenberg Memorial van start gegaan. Deze loop over 100 Engelse mijlen (161 kilometer) voert de zogeheten ultralopers naar de finish in Den Helder.

De monstertocht telt 26 deelnemers, onder wie drie vrouwen. Behalve 18 deelnemers uit Nederland zijn er 7 afkomstig uit België, 1 uit Engeland en 1 uit Duitsland. Er doet één atleet uit de regio mee: Monsternaar Rut Zoutman, die de loop in 2002 als eerste voltooide.

Deze bijzondere strandloop is opgedragen aan de in Hoek van Holland opgegroeide ultraloper en schrijver Jan Knippenberg, die in 1995 overleed aan longkanker.

De lopers gingen onder individuele begeleiding door een fietser vanaf de atletiekbaan het donker in. Het eerste deel van de route voerde van Naaldwijk naar Hoek van Holland. De lopers hadden er toen zo'n 22 kilometer op zitten en moesten er dan nog bijna 140 over het strand afleggen naar Den Helder. Bij gunstige omstandigheden wordt de eerste loper zaterdagmiddag rond 13.00 uur bij het eindpunt verwacht.