Archief

Vooral vragen over handhaving Horecawet

Als het om de nieuwe Drank- en Horecawet gaat, hebben Westlandse raadsleden vooral vragen over de handhaving van de wet. Wel leken ze het eens te zijn met de opvatting dat er iets moet gebeuren om onder meer het drankgebruik onder jongeren aan banden te leggen. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering.

De nieuwe Drank- & Horecawet geeft gemeentes de mogelijkheid om zelf beleid te maken. Er werden onder meer vragen gesteld over de ambtenaren die de moeten gaan controleren of de wet wordt nageleefd. Ook werden er meer specifieke vragen gesteld over bijvoorbeeld tijdelijke stillegging van de verkoop van alcohol en de koppeling van sluitingstijden aan minimale leeftijden van een feest.

Als de wet door de Tweede Kamer wordt aangenomen (KLOPT DIT?), zijn gemeenten niet langer afhankelijk van de Voedsel- en Warenautoriteit voor controles. De eindverantwoordelijkheid komt bij de burgemeester te liggen. Nieuwe bevoegdheden zijn bijvoorbeeld het aanwijzen van alcoholcontroles en het toezien en handhaven van de sociale hygiƫne in de horeca.

Categorieen:
Westland Algemeen