Archief

Hoek van Holland hecht aan lokaal bestuur

Als puntje bij paaltje komt, zijn de meeste Hoekenezen over het algemeen zeer content met het huidige deelraadsbestuur. Dat kwam woensdagavond naar voren in een informatiebijeenkomst over de bestuurlijke toekomst van Hoek van Holland, die was belegd in gebouw De Hoekstee.

Circa 130 ondernemers en burgers dachten hardop mee over de toekomst van het lokale bestuur naar aanleiding van het kabinetsvoorstel om deelgemeenten als zodanig af te schaffen. Het duurde verrassend lang, voordat iemand aansluiting bij het Westland opperde. Een grote meerderheid van de aanwezigen hoopte evenwel dat Hoek van Holland zo dicht mogelijk bij het huidige bestuursmodel kan blijven.

Het wetsvoorstel komt volgende maand aan de orde in de Tweede Kamer. De gemeente Rotterdam heeft overigens al een traject ingezet om diepgaand te onderzoeken wat de beste bestuurlijke formule voor de gehele gemeente Rotterdam is.

Deelraadsvoorzitter Hestia Reukema kondigde aan, dat de Hoekse politiek nadrukkelijk een inbreng wil hebben in de totstandkoming van de nieuwe bestuurlijke structuur in Rotterdam. Er zullen dan ook vervolginitiatieven worden ontplooid.