Archief

'Geen problemen op Vlugtenburg'

De arbeidsmigranten die verblijven op camping Vlugtenburg in 's-Gravenzande zorgen niet voor overlast en moeten zich net als alle andere bezoekers houden aan de huisregels. Dit laat campingeigenaar Wilfred van Luijk weten, nadat vaste campinggasten hadden geklaagd over overlast. Zij zijn daardoor tegen het huisvesten van arbeidsmigranten op de camping.

De eigenaar van de camping is van mening dat de vaste campinggasten 'met modder gooien'. Luijk heeft ze namelijk twee jaar geleden een dubbel bedrag aangeboden om hun vakantiehuis op te kopen. Een deel van de huiseigenaren heeft dit bod geaccepteerd en een deel niet en wil blijven zitten. Camping Vlugtenburg wil de huisjes overkopen omdat het zich wil richten op toeristen.

Luijk vindt het dan ook jammer dat de fractie van LPF Westland meegaat in het verhaal van de vaste gasten, door hier politieke aandacht aan te geven. De eigenaar heeft wel regelmatig contact met de gemeente en heeft op advies een aanvraag gedaan voor een tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten. De geschillencommissie moet hier volgende maand uitspraak over doen.