Archief

'Geen heil in reddende stichting kerk'

Johan Wagner, voorzitter van de kerkenraad van protestante gemeente in Monster, ziet niet direct heil in een stichting die moet helpen de kerk in de Kampschoërstraat een nieuw leven te geven. Dat laat hij de WOS desgevraagd weten.

Woensdag stelde de Raad van State het Cuypersgenootschap, een vereniging tot behoud van negentiende- en twintigste-eeuws cultuurgoed, in het gelijk in zijn mening dat de kerk monumentale waarde heeft en niet mag worden afgebroken. Het Cuypersgenootschap heeft Stichting De Boei getipt als mogelijke redder van het gebouw. Dat is een organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van erfgoed.

Wagner vindt het jammer, dat de suggestie wordt gedaan nadat de rechtszaken zijn geweest. Bovendien moeten er volgens hem miljoenen euro's worden geïnvesteerd om alleen al de muren van het gebouw overeind te houden. Hoewel ideeën welkom zijn, vraagt hij zich af of het ooit tot concrete plannen komt.

Wagner benadrukt dat het geld van de kerkgemeente zit in de grond waarop het gebouw staat. Wat hem betreft, is een symbolische verkoop voor een klein bedrag geen optie.

Categorieen:
Monster Algemeen