Archief

'Desnoods staatssecretaris aanspreken op benzeenpieken'

Het college van B en W in Maassluis zegt de druk op het provinciebestuur hoog te houden om de problemen rond de benzeenpieken en bij Odfjell aan te pakken. Burgemeester Karssen heeft aangekondigd desnoods op te schalen naar Rijksniveau en dan de problemen rechtstreeks aan te kaarten bij staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu.



Karssen liet dit weten tijdens een raadsdebat dat was aangevraagd door de fracties van het CDA en de PvdA. Zij wilden een antwoord op de vraag welke instanties nu verantwoordelijk zijn voor het toezicht op en het aanpakken van bijvoorbeeld bedrijven die de kankerverwekkende stof benzeen lekken en daarmee verantwoordelijk zijn voor de benzeenpieken.



Voor milieudienst DCMR is het vaak lastig om de bron van de benzeenlekkages te ontdekken, niet alleen omdat het weer hier invloed op heeft, maar doordat de benzeen ook afkomstig kan zijn van ontgassende, varende schepen. Wethouder Eitjes liet tijdens het debat weten, dat de milieudienst nieuwe apparatuur heeft aangekocht, waardoor het lokaliseren van de bron sneller kan.



Daarnaast uitte de Maassluise gemeenteraad zorgen over de problemen bij tankopslagbedrijf Odfjell aan de overkant van de Waterweg. Eitjes liet weten dat Maassluis samen met buurgemeenten op gesprek is geweest bij de milieudienst DCMR en de Veiligheidsregio Rijnmond. Hierbij is onder meer afgesproken dat de gemeenten regelmatig rapportages zullen ontvangen met gebeurtenissen rond onder meer Odfjell, zodat Maassluis op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en hierop kan reageren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen