Archief

Zeven geletruidragers bij Teun van Vliet Classic

Zeven geletruidragers doen mee aan de tweede editie van de Teun van Vliet Classic op 29 april. De ploeg bestaat uit Johan van der Velde, Erik Breukink, Jelle Nijdam, Gerben Karstens, Eric Vanderaerden uit België, Didi Thurau uit Duitsland en Teun van Vliet zelf. De verwachting is dat de komende weken nog meer geletruidragers zullen aansluiten.

Daarnaast zullen ook veel andere sporthelden, zoals Gert Jakobs, Jochem Uytdehaage, Björn van der Doelen, Jan Ykema, Joop Hiele, Mathieu Hermans, Max van Heeswijk, Thijs Zonneveld en Sef Vergoossen aan de start verschijnen.

De Teun van Vliet Classic is bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen om mensen met een levensbedreigende ziekte een beter leven te kunnen geven. Ook moet het evenement een bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren.

De in Maasland opgegroeide Teun van Vliet, die zelf tijdens de Tour de France van 1988 drie dagen in het geel reed, is uitermate trots dat er zoveel bekende mensen aan mee doen. "Het is zo mooi dat al deze toppers mij willen helpen en dat we voor het eerst in Nederland rijden met een team van voormalige geletruidragers. En dat allemaal voor het goede doel", aldus Teun van Vliet.

Categorieen:
Maasland Algemeen