Archief

Optie Schuurkerk: podium voor ondernemers

Een groep ondernemers in de binnenstad van Maassluis, met als voorzitter José Fernandez, onderzoekt de mogelijk voor een blijvend gebruik van de Schuurkerk, waarbij het onder meer een podium moet worden voor de ondernemers. Ook wordt gekeken of het weer mogelijk is om een theaterprogramma op te zetten.

Bij een podium voor ondernemers moet worden gedacht aan een bloemist uit de binnenstad die workshops kan geven aan grote groepen mensen. Of aan een evenement zoals een Italiaanse week tijdens het wielerevenement Giro d'Italia. De Schuurkerk moet dan ook multifunctioneel worden.

Er is al een schaduwprogramma opgesteld. Dit betekent, dat als Theater Schuurkerk in juni het pand verlaat en naar de Koningshof verhuist, de ondernemers er direct klaar voor zijn om de boel op te zetten. Alleen het theaterprogramma is nog niet gereed, omdat dit pas vastgesteld kan worden als de doorstart zeker is. Volgens Fernandez is een harde voorwaarde dat de tribune blijft staan, aangezien deze speciaal voor het pand is gemaakt. Blijft deze niet staan, dan trekken de ondernemers zich terug.

Het wachten is nu op de gemeente. Zij moet toestemming geven voor de doorstart. Fernandez begrijpt echter dat de gemeente even moet wennen aan het idee van een doorstart. Hij zegt ook begrip te tonen dat de gemeente tijd nodig heeft om alles goed te bespreken. In mei volgt dan ook nog een gesprek tussen de ondernemers en de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen