Archief

Locatie MSV'71 biedt meer perspectief

Als het tot een fusie van Excelsior Maassluis en MSV '71 komt, ziet het Maassluise college van B en W qua locatie de meeste mogelijkheden rondom het terrein van MSV '71 in het westen van de stad. Het college wil hierover echter nog geen standpunt innemen, omdat de gesprekken tussen de clubs pas in een verkennende fase verkeren.

MSV '71 heeft in tegenstelling tot Excelsior ruimte om uit te breiden. Excelsior ligt tussen een woonwijk aan de ene kant en de doorgaande weg Rozenlaan aan de andere kant. MSV '71 ligt in een park met meerdere sportaccommodaties en meer ruimte om uit te breiden. Het is volgens wethouder Van der Wees nog te vroeg om te zeggen waaraan eventuele vrijkomende gelden bij verkoop van grondgebied kunnen worden besteed.

De wethouder houdt er rekening mee dat het een langdurig onderhandelingsproces kan worden. Wel heeft hij aan beide verenigingen gevraagd om alvast hun ledenontwikkeling voor de komende jaren te inventariseren. Op deze manier kan bekeken worden, wat voor accommodaties bij een fusie nodig zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen