Archief

Ruim een ton voor festiviteiten 400 jaar Maassluis

De stichting 400 jaar Maassluis krijgt van de gemeente Maassluis een bedrag van 112.500 euro voor het organiseren van festiviteiten tijdens de viering van 400 jaar Maassluis in 2014. Daarnaast krijgt het 37.500 euro om te besteden aan externe adviesbureaus en organisatiekosten. Los hiervan wordt er ook een garantie afgegeven van maximaal 50.000 euro.

Tijdens de commissievergadering van dinsdagavond werd duidelijk, dat hoewel alle fracties positief tegenover het feest staan, zij wel vragen hadden over de onderbouwing van bedragen. Zo stelde Van Baalen van de PvdA, dat het voorstel niet transparant genoeg is over waar het bedrag precies naar toe gaat. Deze uitspraak werd gesteund door onder meer de ChristenUnie en de D66.

Burgemeester Karssen vroeg aan de raad om in te stemmen met het voorstel en de stichting de ruimte te geven om inzicht te bieden in de bestedingen. Het voorstel is dan ook op dezelfde avond tijdens de gemeenteraad aangenomen.

Overigens schemerde tijdens deze avond ook door, dat waarschijnlijk in totaal zo'n 450.000 euro nodig is voor de festiviteiten. Dit bedrag is gebaseerd op gelijksoorten feesten in andere gemeenten. Inmiddels heeft de stichting al een voorschot van 15.000 euro gekregen. De stichting zal zelf ook nog naar verdere financiering zoeken. Hierbij wordt gedacht aan het benaderen van fondsen en het bedrijfsleven.

Categorieen:
Maassluis Algemeen