Archief

Raad wil meer informatie over Hooipolderweg

De Midden-Delflandse gemeenteraad wil meer informatie over de aan te leggen Hooipolderweg, alvorens in te stemmen met een definitief ontwerp. Maandagavond werden de plannen besproken in een commissievergadering.

De weg moet komen te liggen tussen de afslag van de A4 en het Reinier de Graaf Gasthuis. Na een discussie van vele jaren moet er binnenkort opheldering komen over de weg, zodat er bij het Stadsgewest Haaglanden subsidie kan worden aangevraagd.

Kernpunt in de discussie was het al dan niet aanleggen van een zogenoemde knip op de Rijksstraatweg aan de zuidzijde van de toekomstige kruising. Deze zou de druk moeten verminderen. Het gevolg is echter dat dan niet rechtstreeks van Den Hoorn naar Schipluiden kan worden gereden.

Wethouder Vuijk onderzoekt of het mogelijk is om een eventueel besluit over het afsluiten van de weg in een later stadium te nemen. Ook neemt hij de suggestie van de raad mee om bij alle aangrenzende percelen geluidsschermen te plaatsen in plaats van bij sommige wel en anderen niet.

Op 17 april worden de plannen opnieuw besproken in de gemeenteraad.