Archief

AH Kwintsheul mogelijk dubbel zo groot

Als er in Kwintsheul op de oorspronkelijke plek een nieuwe Albert Heijn-supermarkt wordt gebouwd, wordt deze mogelijk twee keer zo groot. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad Westland tijdens een korte presentatie over de stand van zaken.

Als het aan Albert Heijn ligt, telt de nieuwe supermarkt in totaal 1.200 vierkante meter winkeloppervlak. Daarbij zou 180 vierkante meter voor andersoortige winkels moeten worden gerealiseerd. In het gebouw zouden bovendien appartementen moeten komen in het sociale segment.

Dit alles moet gerealiseerd worden in een gebouw van drie of misschien wel vier bouwlagen. In de plannen zoals ze er nu liggen, wordt de supermarkt eerst herbouwd op de oude plek en zal deze later worden uitgebreid.

Inwoners van Kwintsheul die graag mee willen praten over de toekomst van de Westlandse kern, kunnen zich binnenkort aanmelden bij de gemeente. Die zoekt leden voor een zogeheten klankbordgroep. Voorwaarde voor deelname is dat de inwoners 'verder kijken dan hun eigen achtertuin'. Eind deze maand komt de gemeente met een nieuwsbrief voor inwoners, die meer informatie bevat over de plannen.

Categorieen:
Westland Algemeen