Archief

'Moordvijver in Hoek van Holland'

De waterpartij in het Nieuwlandsepark in Hoek van Holland in een ware 'moordvijver'. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Delfland, die er bij het deelgemeentebestuur op aandringt om de situatie bij de vijver te verbeteren.

Het probleem van de vijver is dat hij voorzien is van een nieuwe, hoge beschoeiing. Daardoor is het voor padden, eendjes en andere kleine dieren niet meer mogelijk om op het land te komen.

De KNNV afdeling Delfland wijst erop al jaren padden langs de Nieuwlandsedijk worden overgezet, maar dat er dit jaar opvallend weinig padden zijn. Wel heeft ze er meerdere dood in de vijver zien drijven.

Naast het zoeken naar een oplossing voor de hoge beschoeiing pleit de natuurorganisatie voor een verbetering van de waterkwaliteit in de vijver, die volgens haar op dit moment te wensen overlaat. Bovendien zijn er meer plekken in Hoek van Holland, zoals in de nieuwbouwwijk 'l Avenue, waar hoge beschoeiing is aangelegd. Ook daar wordt een oplossing voor gevraagd.