Archief

'Corrie Stolk week niet af van fractiestandpunt'

Corrie Stolk, raadslid van Westland Verstandig, heeft zich niet aan de hoofdelijke stemming over verder onderzoek naar een Centrum voor de Kunsten onttrokken omdat zij het oneens zou zijn met het fractiestandpunt. Integendeel, aldus de fractie van Westland Verstandig maandagavond in een verklaring.

"Tijdens de beraadslagingen werden door een aantal partijen opmerkingen gemaakt die Stolk zwaar vielen en zeker na indiening en toelichting van een motie stopzetting van voorbereidingen voor het Centrum voor de Kunsten werd het haar te veel en heeft zij zich noodgedwongen even moeten terugtrekken", aldus de fractie. Door de vaak badinerende opmerkingen van een aantal fracties op dit onderwerp wenste Stolk verder niet meer aan het debat en de stemmingen deel te nemen. Meer en anders ligt het niet, stelt de partij.

Door woordvoerder Van der Stee van LPF-Westland was namens enkele oppositiepartijen een motie ingediend om een punt te zetten achter het plan voor een Centrum voor de Kunsten, met daarbij het verzoek om daarover hoofdelijk, dus individueel, te stemmen. De motie werd ruimschoots verworpen: 10 stemmen voor en 23 tegen.

Stolk vindt het volgens haar fractie ronduit kwetsend dat bepaalde partijen zich nadien over haar afwezigheid een oordeel vormden, zonder dat aan haar gevraagd is, wat de reden was van haar tijdelijke vertrek uit de raadzaal.

Categorieen:
Westland Algemeen