Archief

Verdachten overval diezelfde avond opgepakt

Agenten hielden zaterdag kort na middernacht in De Lier vier verdachten aan vanwege betrokkenheid bij een woningoverval eerder die avond. Daarbij werden twee broers van 12 en 15 jaar oud in hun woning aan de Frankenthaler, eveneens in De Lier, bedreigd met een mes.

De twee broers waren in de woning toen er een meisje aanbelde. De jongens waren niet van plan haar binnen te laten, maar het meisje liep naar binnen met achter haar aan nog een meisje en drie jongens.

Eenmaal binnen moesten de jongens onder bedreiging van een mes hun telefoons af geven. Vervolgens werden ze opgesloten op het toilet. Toen zij even later de voordeur dicht hoorden slaan en het toilet uit kwamen, zagen ze dat er meer goederen uit de woning waren weggenomen en belden ze direct de politie.

Agenten startten meteen een onderzoek in waarbij ook sociale media werden ingezet. Aan de hand daarvan konden nog diezelfde avond vier verdachten worden aanhouden.

Het gaat om een 14-jarig meisje dat werd aangehouden in haar woning. In de omgeving van de woning werden een tweede 14-jarig meisje en twee 19-jarige mannen uit Den Haag aangetroffen. Allen zijn aangehouden en zitten op dit moment vast voor verhoor. De recherche sluit een vijfde aanhouding niet uit.

Categorieen:
De Lier Algemeen