Archief

Zaterdagvoetbal: Lyra haalt uit tegen RAS

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis lijkt nacompetitie te gaan missen. In de elfde uitwedstrijd van het seizoen speelden de tricolors voor de vijfde keer gelijk. Nu werd het 0-0 tegen Kloetinge. Via de ranglijst en de derde periode kan de hoogst spelende zaterdagvereniging alleen via een wonder de nacompetitie halen.

Eerste klasse B

Het blijft spannend tot de laatste speeldag welke ploegen zich gaan plaatsen voor de nacompetitie voor promotie en degradatie. De verschillen zijn zeer klein. Ook FC 's-Gravenzande weet niet waar het aan toe is aan het eind van het seizoen. Koploper Smitshoek was te sterk voor de fusieclub en won met 3-1. FC 's-Gravenzande staat nog net op een veilige plaats: tiende.

Tweede klasse C

Lyra en HVC'10 konden drie belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. MVV'27 sprokkelde één punt. Lyra speelde op sportpark De Zweth in het degradatieduel tegen RAS de tegenstander helemaal zoek. De Lierse formatie won met maar liefst 5-1.

MVV'27 speelde tegen het eveneens laagstaande Gouda met 1-1 gelijk. In deze klasse gaan SVC'08, Lyra, MVV'27, Gouda en RAS uitmaken welke ploeg als elfde en als twaalfde gaat eindigen. Deze twee plaatsen betekenen nacompetitie om degradatie te voorkomen.

HVC'10 behaalde een mooie overwinning op koploper Valken'68: 2-0. Door deze zege blijft HVC'10 meedoen voor nacompetitievoetbal en sterker nog: de Hoekse club heeft zelfs nog kans op de titel. Het verschil met de nieuwe koploper DUNO bedraagt maar drie punten. Maar liefst zeven ploegen dingen mee naar de titel.

Tweede klasse D

VDL behaalde in en tegen Rhoon een belangrijke overwinning om weg te blijven van de elfde en twaalfde plaats. Joerie van Es werd de matchwinner voor VDL. De strijd om de elfde en twaalfde plaats te ontlopen gaat tussen zes ploegen: Spirit, VDL, Rhoon, Pernis, PPSC en 's-Gravendeel.

Derde klasse B

Bij Naaldwijk kan over twee weken de kampioensvlag in top. De koploper won met 4-0 van SEV en zag Monster met 3-0 verliezen van Duindorp. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu acht punten. Indien Naaldwijk komende zaterdag wint van Monster en een week later bij Die Haghe dan is Naaldwijk kampioen. Monster lijkt in ieder geval zeker van nacompetitievoetbal.

Westlandia en sv Polanen speelden een uitermate boeiende derby. De winnaar van het doelpuntenfestijn werd sv Polanen: 3-4. De Monsterse ploeg blijft meedoen in strijd om de derde periode. Westlandia moet naar beneden blijven kijken om de elfde en twaalfde plaats te ontlopen. De Naaldwijkers hebben vier punten voorsprong op de ploegen op de elfde en twaalfde plaats.

KMD speelde met 1-1 gelijk tegen Houtwijk. Beide ploegen jagen nog op winst van de derde periode. KMD punten achterstand op de huidige kanshebbers in deze periode. Dit zijn Monster, Houtwijk, sv Polanen en Die Haghe.

Derde klasse C

Lombardijen en Honselersdijk hebben weer gewisseld als lijstaanvoerder. Lomardijen staat nu aan kop en heeft één punt voorsprong op Honselersdijk. De Oranjebrigade liet zich verrassen door laagvlieger CVV-Mercurius: 0-1. Maasdijk behaalde voor de tweede keer op rij een overwinning en lijkt langzaam weg te komen uit de gevarenzone en sluipt mee in de top van de derde periode. MSV'71 lijkt te zijn uitgeschakeld voor een plaats in de nacompetitie. In Vlaardingen verloor MSV'71 van Cion: 0-2.

Vierde klasse D

Verburch speelde in de subtopper tegen Haagse Hout gelijk. In Den Haag eindigde het duel in 0-0. Beide ploegen strijden nog om nacompetitievoetbal.

Karakeristieken



Kloetinge-Excelsior Maassluis 0-0 (0-0)

Smitshoek-FC 's-Gravenzande 3-1 (0-1)

Rachidi Gilkes

Lyra-RAS 5-1 (2-0)

Jason Prins, Robin van der Sar, Jos van der Berg (2), Yasin Ozkok



HVC '10-Valken '68 2-0 (0-0)

Odmar van Deventer, Leroy Smits



Gouda-MVV '27 1-1 (0-0)

Milano Naarden



Rhoon-VDL 0-1 (0-1)

Joerie van Es



KMD-Houtwijk 1-1 (0-1)

Danny Wiegers

Monster-Duindorp 0-3 (0-1)

Bijz: Wedstrijd begon 45 minuten later. Aangestelde scheidsrechter niet aanwezig, uiteindelijk floot arbiter Grootscholten uit Westland de wedstrijd



Naaldwijk-SEV 4-0 (0-0)

Maik Kuijvenhoven (2), Johan de Bloois, Bart Hoogkamer



Westlandia-SV Polanen 3-4 (1-1)

Westlandia: Boyd Rijnenberg, eigen doelpunt Ferry de Jong, eigen doelpunt Thomas Mooiman

Polanen: Kees Hendriks, Bryan Hogervorst, Coen Warners, Ricky Hoog



CVV Mercurius-Honselersdijk 1-0 (0-0)

Rijnmond HS-Maasdijk 1-2 (1-0)

Kevin van der Berg, Jente van Staalduinen

Bijz: Silvio Vermeer mist in eerste helft een strafschop; uit de daaropvolgende aanval scoort thuisploeg 1-0.

Cion-MSV '71 3-0 (2-0)

Haagse Hout-Verburch 0-0 (0-0)