Archief

Handbal: Westlandia kampioen; DIOS begint met nederlaag

Heren

Eredivisie

Quintus heeft in de kampioensgroep voor de derde keer op rij verloren. Hurry Up bleek in de Van der Voorthal de sterkste met 23-21. Na de eerste helft stond de Heulse ploeg nog voor met 12-11. Overigens heeft de Quintus de drie op een volgende nederlagen geleden tegen de nummers één, twee en drie van de reguliere competitie. Sjoerd Verlaan werd topscorer bij Quintus met acht treffers.

Quintus blijft in de race om de vierde plaats welke recht geeft op deelname aan de Beneluxliga voor het komend seizoen.

Streekgenoot Hellas is gedegradeerd uit de eredivisie. De promovendus verloor ook de vierde wedstrijd in de nacompetitie en keert na één jaar weer terug naar de eerte divisie.

Eerste divisie

Na de trainerswissel speelde DIOS in de Postkogekohal de eerste nacompetitiewedstrijd. Loreal was de opponent. Beide ploegen hadden in de reguliere competitie van elkaar gewonnen. De Limburgse opponent leidde na rust met 14-12. Deze voorsprong bouwde Loreal in de tweede helft uit naar drie punten en won met 27-23.

Regioklasse C

Westlandia heeft de competitie afgesloten met de twaalfde overwinning van het seizoen. Het derde team van Hella werd met 27-20 verslgen. Bij rust leidde Westlandia met 15-8. De vijfde plaats is deeindklassering voor Westlandia. Opvallend in deze klasse is dat de bovenste zes ploegen geen enkele keer en gelijk speelden.

Dames

Eredivisie

Quintus boog voor de derde keer in de kampioenspoule voor een tegenstander. In Amsterdam bleek Succes Schoonmaak/VOC te sterk voor de Heulse ploeg. De Amsterdamse ploeg won met 22-19. Het is de eerste keer in de kampioenspoule dat Quintus geen 20 doelpunten of meer kon scoren. De enige plaats die Quintus nog kan behalen is de derde plaats.

Hoofdklasse B

Westlandia is de tweede en laatste regiokampioen. Na VELO behaalden de Naaldwijksen deze mijlpaal. De ploeg van trainer/coach Will Plugge maakte in de kampioenswedstrijd tegen het derde team van Succes Schoonmaak/VOC geen fout. In een volgepakte sporthal De Pijl speelde Westlandia geconcentreerd en liet de degradant kansloos. Uiteindelijk bleef de teller staan op een 26-11 overwinning. De rust werd breikt met een 13-6 tussenstand voor de thuisploeg.

Voor aanvoerdster Patriia Vonk en keepster Mirjam Koole was het de laatste wedstrijd in het shirt van Westlandia. Zij stoppen na dit seizoen.

Westlandia degradeerde vorig seizoen uit de eerste divisie en keert derhalve na één seizoen terug op het een na hoogste niveau van Nederland.

Streekgenoot Verburch won haar laatste competitieduel. In de Jan van der Valk hal won de Poeldijkse trots met 33-26 van Autosmeeing/BDC. Verburch eindigt als derde in deze klasse en ontmoet komend seizoen streekgenoot VELO.

Regiokasse D

Kampioen VELO sloot de competitie af met een overwinning op Schagen. De Wateringse dames wonnen met 20-13. VELO heeft als kmpioen geen enkele wedsrijd verloren, won 21 duels en speelde een keer gelijk.