Archief

Rest compensatiegeld A4 in april

De gemeente Midden-Delfland beschikt begin april over de resterende compensatiegelden voor de aanleg van de verlengde A4. Met de in totaal 18,5 miljoen euro van het ministerie van Infrastructuur en Milieu kan eindelijk worden aangevangen met de realisatie van kwaliteitsprojecten.

De projecten maken deel uit van de afspraken in het kader van het programma Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Van de rijksbijdrage is 5,3 miljoen euro bestemd voor het saneren van verspreid liggend glas. De verdere 13,2 miljoen euro is bedoeld voor het project 'Grondinstrument', wat betekent dat het wordt ingezet om de natuur en landschap in Midden-Delfland te behouden.

De compensatiegelden deden aardig wat stof opwaaien in Midden-Delfland. Dit omdat het ministerie steeds aanvullende informatie nodig had en maar niet met het geld over de brug kwam. Begin maart kreeg de gemeente alvast 2,2 miljoen euro. Dat geld was bedoeld om vergunningen rond te krijgen en bestemmingsplannen aan te passen.