Archief

Geen extra huurverhoging Wonen Wateringen & Arcade

Woningcorporaties Wonen Wateringen en Arcade zijn in Westland niet van plan om de huur voor huurders met een inkomen van meer dan 43.000 euro extra te verhogen. Dat laten zij de WOS desgevraagd weten.

De NOS meldde eerder al dat vijf van de zes Nederlandse woningcorporaties, zoals Vestia, wel extra huur gaan vragen. Het gaat om maximaal 5 procent bovenop de jaarlijkse huurverhoging van 2,3 procent. André van den Berg, directeur van Wonen Wateringen, liet op WOS Radio weten dat sommige woningcorporaties in de regio tot die groep behoren. De extra verhoging is bedoeld om het zogeheten scheefwonen (hogere inkomens wonen in een goedkoop huurhuis) tegen te gaan.

Zowel Wonen Wateringen als Arcade maken zich zorgen over de situatie in 2014. Dan moeten corporaties gaan meebetalen aan de huurtoeslag, wat een grote toename van kosten betekent. Wat de gevolgen daarvan precies zullen zijn, is nog niet bekend.

Frank van der Plas laat namens woningcorporatie Maasdelta Maassluis weten dat er nog geen definitief besluit is genomen, maar dat wel wordt nagedacht over de extra huurverhoging. "We willen de extra huurverhoging niet doorvoeren voor bewoners van wijken waar de leefbaarheid onder druk staat. Zo blijven ook gezinnen met hogere inkomens in die wijk wonen." Maasdelta wacht nog op het advies van haar bewonersvertegenwoordiging, alvorens het besluit vast te stellen.