Archief

Geen apart bestemmingsplan islamitisch centrum

De gemeente Maassluis is niet van plan om een zogeheten postzegelbestemmingsplan op te stellen voor het beoogde islamitisch centrum aan de P.J. Troelstraweg. Het centrum diende hiervoor een aanvraag in.



Met een postzegelbestemmingsplan zou het centrum per direct kunnen beginnen, omdat een uitgebreide inventarisatie van het gebied niet gemaakt hoeft te worden. Bij het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Kapelpolder is dit wel het geval. Het college van B en W zal nog voor de zomer het voorontwerp van dit plan voorleggen aan de gemeenteraad. Hierin wordt ook de aanvraag van het islamitisch centrum opgenomen. Hiermee zal volgens de gemeente geen onlogische knip in het plan gemaakt worden, wat met een postzegelbestemmingsplan wel het geval is.



Het risico hiermee is wel dat er veel zienswijzen kunnen worden ingediend en beroep kan worden aangetekend tegen het bestemmingsplan. Dit kan volgens de gemeente lopende aanvragen binnen het gebied mogelijk tegenwerken.



Overigens heeft de Stichting Islamitisch Centrum een aantal activiteiten voor het beoogde centrum laten vallen. Zo ziet het af van overnachtingsmogelijkheden en zal er ook geen winkel meer komen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen