Archief

2,1 miljoen voor uitbreiding KMD

De gemeente Westland wil ruim 2,1 miljoen euro beschikbaar stellen voor uitbreiding van het complex van voetbalvereniging KMD in Wateringen. Daarvoor worden een kunstgrasveld en een zogenoemd hybride veld aangelegd. KMD zou met ingang van seizoen 2013-2014 op de velden moeten kunnen spelen. De gemeenteraad is gevraagd het benodigde krediet beschikbaar te stellen.

KMD heeft momenteel drie natuurgrasvelden (wetra) en een half kunstgrasveld. De vereniging heeft daarmee al jarenlang een ruimteprobleem. In het najaar van 2009 heeft de gemeente een aanpalende strook grond van projectontwikkelaar Lithos verworven, waardoor uitbreiding van het KMD-terrein tot vier velden mogelijk is.

De aanleg van een kunstgrasveld en een hybride veld levert volgens het college voldoende wedstrijd- en trainingscapaciteit op voor KMD. Daarnaast kan de wachtlijst van zo'n 60 personen worden weggewerkt. Hybride velden zijn een concept waarbij met kunstgrasvezels een bestaand of speciaal daarvoor aangelegd natuurgrasveld wordt versterkt.