Archief

Pastor Spaan weg uit Midden-Delfland

Na ruim tien jaar in Midden-Delfland pastor te zijn geweest, gaat Huub Spaan een nieuwe uitdaging aan. Vanaf oktober gaat hij aan de slag bij parochie Pax Christi in Woerden, Oudewater, Kamerik en Meije-Zegveld.

De reacties van parochianen van de Onze Lieve Vrouwe van Sion-parochie gaan de pastor aan het hart. Zij zien hem liever blijven. Toch heeft de pastor na lang wikken en wegen zijn redenen om richting Woerden te vertrekken.

Bij zijn aantreden, tien jaar geleden, vond hij een decennium op één plaats een mooi tijdsbestek. Ook is hij net 50 jaar geworden, waardoor hij het gevoel heeft de overstap makkelijker te kunnen maken. Bovendien heeft hij het gevoel dat de nieuwe parochie in spiritueel opzicht bij hem past.

Dat de impact op Midden-Delfland groot is, beseft pastor Spaan. De parochianen en hij hebben samen veel mooie dingen meegemaakt, maar ook veel leed gedeeld. Dan bedoelt hij vooral de overlijdens van jonge mensen uit de parochie.

De pastor benadrukt overigens betrokken te blijven bij de Schipluidense Stichting Vamos, die uitwisselingsreizen organiseert. Wellicht ligt daarbij zelfs een samenwerking in het verschiet met de Pax Christi-parochie.